Over mijn werk

Op deze site zijn de installaties en computergraphics te vinden die ik de laatste tijd heb gemaakt.   
Wie de verschillende resultaten bekijkt zal al gauw ontdekken dat het werk cirkelt om verschillende thema's. De voorkeur voor organische vormen is zonder meer een reactie op de veelal rationalistische architectuur die ons steeds meer omgeeft.

Onlangs ben ik een bijzonder materiaal tegengekomen. Nl Lamellen. Wie de tekeningen en graphics ziet zal het niet verbazen dat lamellen m'n belangstelling hebben. Lamellen zijn zeer buigzaam en er kunnen prachtige organische vormen en structuren mee worden gemaakt  Het materiaal heeft eigenschappen die goed aansluiten bij m'n werk zodat ik hiermee ruimtelijke beelden kan maken.

Na een tweetal try-outs op de Urban Campsite in Blijburg en in het Glazen Huis in het Amstelpark ben ik begonnen aan een serie  Pop-Up beelden in de openbare ruimte.  Lamellen lenen zich uitstekend voor deze manier van werken en vragen er bijna om. Intentie daarbij is dat deze tijdelijke installaties reageren op/een relatie aangaan met de omgeving.

Deze beelden zijn kortstondig aanwezig maar worden gedocumenteerd in Virtual Reality. Daar blijven ze permanent op geheel eigen wijze opnieuw beleefbaar.

Rob Noy 26-9-2015 (1e update 3-6-2016)